VROUWEN: Menstruatie klachten

Menstruatieklachten zijn vaak een variatie van samenhangende klachten onder invloed van hormoonwisselingen.Dat kunnen zowel lichamelijke als emotionele klachten zijn. PMS, oftewel Pre Menstrueel Syndroom, onstaat ongeveer 2 weken voor de verwachte menstruatie en verdwijnen of verminderen als de menstruatie begint. Voor het begin van de menstruatie bouwt zich in de onderbuik een spanning op die zichzelf heel natuurlijk is. Maar bij sommige vrouwen is deze situatie van energie en bloed erg hoog.

Lichamelijke klachten hierbij kunnen zijn; kramp in de buik, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine gewrichtspijn, rugpijn, pijnlijke borsten. Onder emotionele klachten kunnen vallen; depressie stemmingswisselingen, prikkelbaarheid. Vaak treden combinaties van deze klachten op. In de menstruatiecyclus kan een disbalans optreden, waardoor de menstruatie onregelmatig wordt, te lang of te kort duurt. Het bloedverlies kan ook wisselend zijn, van te weinig of overvloedig bloedverlies en/of tussentijdse bloedingen.


Onvruchtbaarheid

Acupunctuur IVF, ICSI, IUI en vruchtbaarheidsproblemen. Recent Nederlands/Amerikaans onderzoek (2008).
Het recentste onderzoek, van de VU in Amsterdam en de Universiteit van de School van Maryland van Geneeskunde, combineerde de resultaten van zeven testen bij 1.366 vrouwen. Zij vonden dat, de vrouwen die acupunctuur ondergingen 65% eerder een succesvolle embryooverdracht hebben. Dit betekent dat voor elke 10 vrouwen die acupunctuur ontvangen, er één extra succesvolle embryooverdracht zou zijn.

Conclusions Current preliminary evidence suggests that acupuncture given with embryo transfer improves rates of pregnancy and live birth among women undergoing in vitro fertilisation.

Duits onderzoek (2002)
Als er naast de reguliere behandeling ook acupunctuur kan worden toegepast worden de kansen van vrouwen om zwanger te worden door een IVF-behandeling aanmerkelijk groter, aldus Duitse onderzoekers.
De wetenschappers van het Christian Lauritzen Institute in Ulm gebruikten acupunctuurbehandelingen bij 160 vrouwen vlak voor en vlak na de herplaatsing van het bevruchte eitje. De helft van de in totaal 160 deelnemende vrouwen kreeg de extra behandeling, die het aantal zwangerschappen sterk deed vergroten. De groep die met acupunctuur werd behandeld kreeg 25 minuten voor het terugplaatsen de naalden in de maag- en de dikke-darm-meridiaan, als ook in de oormeridianen, om daarmee de bloedstroom te bevorderen en energie naar de baarmoeder te geleiden, terwijl tegelijk een rustgevend effect en een stabilisering van het endocriene systeem werd bereikt. De controle-groep kreeg alleen de terugplaatsing. In beide groepen waren de vrouwen gemiddeld 32 jaar oud en hadden daarvoor al 2 IVF-behandelingen ondergaan.

Van de vrouwen zonder acupunctuur resulteerde de behandeling bij 21 vrouwen (26,3%) in een zwangerschap, bij de vrouwen die wel met acupunctuur behandeld werden werd 42,5% zwanger. Het onderzoek wordt gepubliceerd in Fertility and Sterility van deze maand. Waarom het aantal zwangerschappen toeneemt is onduidelijk, volgens onderzoeker Wolfgang E. Paulus zouden de gekozen prikpunten baarmoedercontracties die normaal optreden tijdens het implanteren van het embryo tegengaan, waardoor de kans op succes groter wordt.

Acupunctuur voor de terugplaatsing verbetert significant het resultaat (2006). Er werden 2 groepen vrouwen vergeleken die IVF of ICSI behandeling ondergingen. Groep I kreeg acupunctuur behandeling volgens de principes van traditionele Chinese Geneeswijze. Groep II kreeg acupunctuur behandeling waarbij punten waren geprikt die geen effect op zwangerschap hebben. De behandelingen vonden plaats op de dag van plaatsing van het embryo en 3 dagen daarna.

In groep I werd 33.8 % zwanger en 28.4% zijn bevallen
In groep II werd 15,8% zwanger en 13.8% zijn bevallen

Acupuncture benefits for IVF fertility (2006). Fertility rates during embryo transfer can be doubled with the use of acupuncture, a new study has found. The latest University of Adelaide trial contributes to a small but growing body of research that suggests acupuncture may help with improving pregnancy outcomes for people undergoing IVF treatment.


Endometriose

Overgangsklachten

Gespannen en pijnlijke borsten

Witte Vloed

Pijnlijke eisprong

Seksuele problemen

Serendipity Acupunctuur

Zinkweg 222

3262 BH Oud Beijerland

06 36 39 96 34

Website: www.serendipity-acupunctuur.nl

Stel een vraag

Bel mij terug

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie