Vitaliteit | Langer vitaal leven

Iedereen wordt in dit leven geboren met een bestemming. We komen hier allemaal met een speciaal doel. We worden geboren op een specifieke tijd op een bepaalde dag in een bepaald jaar; we worden geboren uit een stel ouders - en we hebben allemaal een tijd dat we zullen overlijden. Dit zijn de omstandigheden van ons leven op aarde. Dus als we het hebben over een lang leven, spelen al deze elementen een rol. Vanuit onze individuele gezichtspunten kunnen we het grotere universele patroon niet zien; we zien alleen ons deel ervan vanuit ons beperkte perspectief op aarde.

Levensduur verwijst naar de lengte van een mensenleven. Gedurende duizenden jaren heeft de Traditionele Chinese Geneeswijze begrepen dat de levensduur van elk individu wordt bepaald door de kwantiteit en kwaliteit van zijn of haar Voorvaderlijke Qi (=energie) da t wordt geërfd van je ouders - de helft van je vader en de andere helft van je moeder. En daarom hebben de kwantiteit en kwaliteit van hun Qi, evenals de aard van de zwangerschap van de moeder en de factoren die de geboorte omringen, direct invloed op de Qi.

In de Huang Di Nei Jing, een boek met klassieke tekst over de Chinese Geneeswijze , stelt dat "mensen op aarde worden geboren, maar het leven zelf (geest) in de handen van de hemel wordt gehouden. Wanneer de Qi van de Hemel [de oorsprong of oorsprong van alle leven] en de aarde samenkomen, wordt het een mens genoemd". Traditioneel gezien is de Chinese Geneeswijze ervan overtuigd dat de lengte van je leven onveranderlijk is.

Dit betekent dat je Voorvaderlijke Qi - je energiestichting - niet kan worden veranderd. Het leven dat je bouwt op je energiestichting hangt af van de kwaliteit van dat fundament. Anders gezegd, je energiestichting is net als land dat je van je ouders erft. Het kan twee acres of tweeduizend zijn; de grond kan ongelooflijk vruchtbaar of stoffig zijn en vol met stenen. Wat je erft, kun je niet veranderen.

Waar je mee kunt werken, is hoe je om je nalatenschap geeft. Dit is volledig onder je eigen "controle". De manier waarop je de tijd en de gezondheid beheert, is aan jouzelf. Denk je ooit na over hoe je om je geschenk van het leven geeft? Maximaliseer je het of leef je op een manier die het uitput? Dit zijn de twee basiswegen die je kan afleggen. Men bewaart Voorvaderlijke Qi en kan je levensreis gezond en vredig maken; de andere loopt door de erfenis heen met ziekte, stress en ongeluk aan zijn zijde.

Tijd (verleden, heden en toekomst) is altijd verbonden. Er is geen verleden, geen toekomst - het is allemaal hetzelfde op elk moment; het is gewoon een andere dimensie. Als een moment snel is, als het snel voorbijgaat, leef je nog steeds in het verleden of de toekomst. Als je echt in het moment bent, zoals je bent wanneer je volledig bent ondergedompeld in bijvoorbeeld een meditatie, gaat het langzamer voorbij. Iemand die in het moment leeft, kan alles zien. Als je echt van moment tot moment leeft, kun je zelfs tijdloosheid ervaren.

Ursula van Meurs

Serendipity Acupunctuur

Website: 06- 36 39 96 34

Stel een vraag

Bel mij terug

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie