QI EN DE MERIDIANEN

In de TCG wordt een orgaan door zijn functie gedefinieerd, niet via zijn structuur en ligging. De kanalen waar de Qi (=energie) door stroomt heten meridianen, en zijn elk verbonden met een orgaan. De organen in de TCG moeten elkaar voortdurend ondersteunen. Acupunctuur versterkt de Qi van een meridiaan, zodat die zijn functies ten volle kan uitvoeren en zo eventuele symptomen die zich voordoen kan wegnemen. Qi is een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur, doorgaans gedefinieerd als adem, levenskracht, vitale energie, spirituele energie, dat deel uitmaakt van alles wat bestaat.

Het Chinese denken is doordrongen met het begrip Qi.. Een van de belangrijke vroege personen in de Chinese mythologie is Huang Di ofwel de Gele Keizer. Hij verzamelde veel en stelde zijn bevingingen op schrift, van wat later de TCG werd. Hoewel het Qi concept in alle Chinese filosofieën zeer belangrijk is geweest, is hun beschrijving van Qi uiteenlopend en zelfs tegenstrijdig.

Theorieën van de TCG beweren dat er natuurlijke patronen van Qi met het lichaam geassocieerd zijn, en dat Qi in kanalen, die meridianen heten, circuleert. Symptomen van diverse ziekten worden vaak gezien als een verstoring of een disbalans van de beweging van Qi . De TCG probeert deze verstoringen tegen te gaan door de stroom van Qi door het lichaam aan te passen en maakt hierbij gebruik van diverse therapeutische technieken. Voorbeelden van dergelijke technieken zijn Acupunctuur, Kruidengeneeswijze, Massages, Tai Chi, Qi Gong en aanpassingen in het voedingspatroon.

Serendipity Acupunctuur

Zinkweg 222

3262 BH Oud Beijerland

06 36 39 96 34

Website: www.serendipity-acupunctuur.nl

 

Stel een vraag

Bel mij terug

PARKEREN:

Ons parkeerterrein is gevestigd op het plein van Zinkweg  220. Langs het hek bevinden zich parkeervakken, waar u kunt parkeren.

Ook is er voor het centrum mogelijkheid tot parkeren.  

HET IS VERBODEN OM OP HET ERF VAN ZINKWEG 222A TE PARKEREN. DIT IS VAN ONZE BUREN. GELIEVE HIER REKENING MEE TE HOUDEN.

.

Warme groet,

Ursula van Meurs

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie