Preventie

Ik gebruik graag de metafoor die is geleend van het prachtige boek Between Heaven and Earth dat het lichaam vergelijkt met een tuin.Chinese Geneeswijze ziet het lichaam als een tuin;iets dat moet worden verzorgd en verzorgd.Je moet een tuin water geven, onkruid wieden en je bewust zijn van ongedierte om je tuin te laten gedijen.Je moet elke dag naar je tuin kijken, zodat je subtiele veranderingen kunt ontdekken en aanpassingen kunt maken zodat je tuin zal bloeien.In het Westen wordt het lichaam meer als een machine gezien.Onderdelen breken en moeten worden gerepareerd of vervangen. Het is een reductionistisch model, het lichaam reduceren tot delen, die in plaats van samenwerken in een isolement worden gezien. We hebben de neiging te wachten tot er iets "breekt" voordat we een monteur zoeken om de nodige reparaties uit te voeren. Dit is een van de fundamentele verschillen tussen de oosterse en westerse modellen.

In het Westen hebben we de neiging te wachten tot we een ziekte hebben gediagnosticeerd voordat we naar de behandeling zoeken, en in het oosterse model leren we op elk niveau voor onszelf te zorgen, zodat we gezond kunnen blijven, zodat er nooit ziekte ontstaat. Daardoor werken de behandelingen volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze preventief. Heel veel mensen weten niet dat de Traditionele Chinese Geneeswijze niet alleen met acupunctuur voor hoofdpijn zal helpen, of wanneer allergieën oplaaien. Het leert je een manier van LEVEN. Op de opleiding leren we allemaal de acupunctuurpunten en hun functies, maar dit is slechts een fractie van het totale beeld. We kijken vooral naar het hele menselijke systeem en zijn relatie met de omgeving. We kijken ook naar het lichaam en zijn verschillende delen ten opzichte van elkaar. In de tuin, als je het elke dag ziet, zie je welke planten gelukkig zijn en welke worstelen. Je kunt zien welke meststoffen nodig hebben en welke te veel zonlicht krijgen. Het is hetzelfde met het lichaam. Als we opletten, kunnen we de subtiliteiten binnen voelen. We zien soms een teveel van een bepaalde energie, een blokkade op een bepaalde energie of zelfs tekorten van energie. Verstoringen ontstaan hierdoor. Met de Traditionele Chinese Geneeswijze kan je hierop afstemmen en is het mogelijk om zo gezond mogelijk en volledig in balans te komen. Het punt is dat we moeten leren hoe. En dit is wat de Traditionele Chinese Geneeswijze leert.

Dit leren of onderwijzen - het delen van informatie - is de taak van de acupuncturist. Dat is de volledige bedoeling. Het is niet om je gezondheid aan iemand anders over te dragen, het is om deel te nemen en iedereen in staat te stellen de genezing, gezondheid en geluk te bereiken die ze willen, omdat ze het kunnen hebben.Het mooie aan deze benadering is dat je niet alleen je lichaam bent je bent zoveel meer! Je bent geest, emoties, energie, licht - ze maken allemaal deel uit van jou. Je bent ook vlees, botten, spieren en pezen, en alles moet worden gehandhaafd zodat je gezond blijft. Elk aspect is belangrijk, ze doen er allemaal toe . El k deel is verbonden is met elk ander deel, niets bestaat geïsoleerd. Als je hoofdpijn hebt, kijken we niet alleen naar het hoofd, we moeten naar de hele mens kijken in al zijn aspecten. De hoofdpijn is slechts het symptoom, we moeten de belangrijkste oorzaak bepalen. De andere reden is dat we het wortelprobleem behandelen en niet de symptomen. Dit vormt de kern van de Chinese medische theorie. Elke ziekte die zich manifesteert, wordt gezien als een symptoom van een dieper probleem, en dat is wat we proberen te corrigeren. Mensen vragen zich soms af, wat als ze veel symptomen hebben? Behandel je ze allemaal op hetzelfde moment of kun je ze allemaal tegelijkertijd behandelen? Deze situatie hangt af van de ernst van het symptoom. Als het acuut is en de patiënt pijn bezorgt, behandelen we het symptoom onmiddellijk en behandelen we de wortel daarna. Als de symptomen ongemak veroorzaken, worden zowel symptoom als wortel tegelijkertijd behandeld en als de symptomen geen angst veroorzaken, wordt de wortel behandeld en als de wortel eenmaal is ontdekt en gecorrigeerd, verdwijnen de symptomen eenvoudig. Het zijn geïndividualiseerde behandelingen, op zoek naar de oorzaak van het probleem en het corrigeren ervan. Het behandelt geen hoofdpijn, het behandelt jouw hoofdpijn door uit te zoeken waarom u het heeft.

Ursula van Meurs

Serendipity Acupunctuur

Website: 06- 36 39 96 34

Stel een vraag

Bel mij terug

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie