Meridiaan Massage

Binnen de alternatieve geneeswijzen begint meridiaan massage een vaste plek te krijgen. In ons lichaam bevindt zich een netwerk van energiekanalen die meridianen worden genoemd. Hier stroomt Qi (=Chi, energie) doorheen. Qi begint in de longen, om vervolgens via andere organen te eindigen in de lever, waarna Qi terugkeert in de longen en opnieuw zijn rondgang herhaalt. 
Elke meridiaan bezit een eigen energetische kwaliteit. Iedere meridiaan is namelijk verbonden met de functie van de interne organen, en wordt daarom naar het orgaan genoemd: Long-meridiaan, Lever-meridiaan, Hart-meridiaan, Milt-meridiaan etc. Qi die door de meridianen stroomt kan op sommige plaatsen geblokkeerd raken.

Met behulp van vingers, duimen en handpalmen wordt er lichte tot wat zwaardere druk op de meridianen in het lichaam uitgeoefend. Hiermee wordt geblokkeerde Qi opnieuw in beweging gebracht. Deze doorstroming van Qi heft klachten op of vermindert deze, en bevordert bovendien in het algemeen de vitaliteit en gezondheid.

De hoeveelheid druk wordt tijdens de massage aangepast aan de constitutie en de conditie van de cliënt.  Deze massagetechniek kan in combinatie met Acupunctuur, GuaSha of Cuppen worden gegeven.

Serendipity Acupunctuur

Zinkweg 222

3262 BH Oud Beijerland

06 36 39 96 34

Website: www.serendipity-acupunctuur.nl

 

Stel een vraag

Bel mij terug

PARKEREN:

Op de Zinkweg 218 hebben wij parkeerplaatsen voor onze bezoekers gereserveerd. Vriendelijk verzoek om hier uw auto te parkeren om het woongenot van onze buren te respecteren. 

Warme groet,

Ursula van Meurs

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie