Een magische kerst.

Voor mij zijn de feestdagen altijd een magische, heerlijke periode. Buiten is het koud en binnen kunnen wij het lekker warm maken. We zetten de open haard aan, de kaarsjes gaan aan en de kachel brand. De lichtjes in de kerstboom stralen, net als de gezichtjes van mijn kinderen als we alle matrassen beneden hebben verzameld om onze kerstavondtraditie in ere te houden.

Ik voel dan een enorme dankbaarheid dat wij dit kunnen doen als een zeer bijzondere familietraditie. Terwijl ik weet dat er mensen zijn in Nederland, maar ook over de hele wereld, die een matras op de grond als luxe ervaren en er alleen maar over kunnen dromen.

Vanavond starten wij onze kersttraditie met een diner op onze matrassen voor de openhaard, kerstboom en televisie met Home Alone I. Het diner is geupgrate naar sushi. Ik ben benieuwd of onze dekbedden zonder soyasaus de ochtend redden.
Tijdens Home Alone II liggen we met een kop thee wat dieper onder de dekens en misschien redden deel III. Mijn pyjama en slofsokken maken mijn kerstavond compleet. Echt sexy is het niet, maar de spirit zit hem vanavond in het samenzijn voor de openhaard.

Zodra de jongens in diepe slaap zijn, halen we de kerstcadeautjes uit de schuur en leggen we ze onder de boom voor onze matrassen. Ook dit is altijd een moment van stilte in mij. Wetende dat cadeautjes onder een kerstboom geen vanzelfsprekendheid is voor vele gezinnen. De stilte geeft ruimte voor dankbaarheid. Dankbaar dat ik kerst in vrijheid kan vieren. Op mijn eigen wijze manier.  Met mijn gezin en met de mensen om mij heen die ik lief heb. Met de warmte van een kachel, met voldoende voeding voor een diner en ontbijt en zelfs nog met cadeautjes. 

Meer heb ik op dit moment niet nodig.Ursula van Meurs

Serendipity Acupunctuur

Website: 06- 36 39 96 34

Stel een vraag

Bel mij terug

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie