Klassieke Acupunctuur

Dit is een volledig medisch systeem dat al meer dan 2000 jaar diagnoses stelt, mensen kan genezen, klachten verbetert en ook preventief werkt. Eeuwen geleden al konden de Chinezen het functioneren van het menselijk lichaam nauwkeurig verklaren door het observeren van de natuur. De Chinese zienswijze benadert de mens en zijn ziektes anders dan de Westerse geneeskunde .Ze verschilt hierin door niet de ziekte maar de zieke mens in zijn omgeving centraal te stellen. Alles wat bestaat is volgens de Chinese filosofie een samengaan vantwee oerkrachten, Yin en Yang. Gezondheid hangt af van een goed evenwicht tussen deze krachten. Bij verstoring kunnen er klachten optreden.

Het basisprincipe van de Acupunctuur is de circulatie van de levensenergie Qi. Deze stroomt via een stelsel van meridianen door ons lichaam. Bij ziekte is het energie - evenwicht verstoord.

Acupunctuur is de meest bekende Chinese Geneeswijze techniek en is gebaseerd op de bewering dat Qi circuleert in onder andere de meridianen, die vertakkingen hebben naar alle organen en lichaamsfuncties. Ziekten worden toegeschreven aan een uit het evenwicht zijn of storing van Qi. Acupunctuur zal dit evenwicht herstellen. Het bestaat uit het inbrengen van naalden op verschillende plaatsen van het lichaam. In de praktijk wordt meestal een combinatie van punten gebruikt. Een lage frequentiestroom kan eventueel op de naalden aangebracht worden om een grotere stimulatie te geven.

Hierdoor kan de stroom van de energie beïnvloed worden en kunnen blokkades worden opgeheven. Door het bewust laten worden van de mogelijke oorzaak die ten grondslag ligt aan de klacht kan men ook zelf meewerken aan het genezingsproces door bijvoorbeeld voeding en leefwijze aan te passen. Acupunctuur is verreweg de meest bekende discipline in Europa. Deze bekendheid is ontstaan door de goede resultaten bij pijnbestrijding. Met acupunctuur kunnen echter nog veel meer aandoeningen behandeld worden.

Chinese Geneeswijze werkt heel anders dan de reguliere westerse medicijnen en behandelwijzen. Zij zorgt ervoor dat je eigen lichaam aan het werk gaat, waarbij een balans ontstaat die door de innerlijke harmonie teweeg wordt gebracht.

Acupunctuur kan veel meer dan je denkt.

Ursula van Meurs

Serendipity Acupunctuur

Website: 06- 36 39 96 34

Stel een vraag

Bel mij terug

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie