Hotstone Massage

Sinds de mens op aarde is worden warme stenen al gebruikt voor diverse toepassingen.
In de Oosterse cultuur (China)werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen.Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de  acupunctuurpunten en werd ermee gestreken over de meridianen. Ook de Grieken en Romeinen masseerden ermee in badhuizen vanwege de heilzame werking bij spierpijn en kwetsuren. Bij de Inca's, Indianen en vele andere culturen werden ze gebruikt voor diverse rituelen of ter verwarming van de slaapplaats. 


De stenen die gebruikt worden zijn basaltstenen.
Basalt is gestolde lava met een grote dichtheid en een hoog ijzer- en magnesiumgehalte. Hierdoor houden de stenen de warmte lang vast. De stenen zijn onder invloed van zand- en watererosie door de eeuwen heen gepolijst. Veel toegepaste stenen vinden hun oorsprong in Hawaî en Mexico. De grootte en vorm van de stenen is afhankelijk van de toepassing en varieert van 2 tot 15 centimeter.

Zoals bij elke massage staat ook bij Hotstone massage hygiëne en ethiek zeer hoog.
Om de stenen warm te houden worden de stenen in een heather met water opgewarmd tot circa 40-50 graden. De warme stenen liggen niet rechtstreeks op het lichaam, maar op een handdoek die over het lichaam ligt. Tijdens de massage worden de niet gemasseerde delen afgedekt met een doek. Gedurende de massage wordt er gecommuniceerd u over hoe de temperatuur van de stenen ervaren wordt. Te warme stenen kunnen namelijk een lichamelijke uitwerking hebben.
De Hotstone massage is een weldadige massage. De warmte van de stenen trekt diep in het lichaam waardoor u zich nog beter kunt ontspannen. Door de combinatie van warmte en beweging kan men dieper in het spierweefsel doordringen. Dit maakt de massage/ behandeling effectiever. Een Hotstone massage draagt daarom bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het helpt afvalstoffen af te voeren en het lichaam te ontgiften, stimuleert de organen en kan hiermee het lichaam meer in balans brengen.

Serendipity Acupunctuur

Zinkweg 222

3262 BH Oud Beijerland

06 36 39 96 34

Website: www.serendipity-acupunctuur.nl

 

Stel een vraag

Bel mij terug

PARKEREN:

Ons parkeerterrein is gevestigd op het plein van Zinkweg  220. Langs het hek bevinden zich parkeervakken, waar u kunt parkeren.

Ook is er voor het centrum mogelijkheid tot parkeren.  

HET IS VERBODEN OM OP HET ERF VAN ZINKWEG 222A TE PARKEREN. DIT IS VAN ONZE BUREN. GELIEVE HIER REKENING MEE TE HOUDEN.

.

Warme groet,

Ursula van Meurs

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie