Cosmetische Acupunctuur

Het gezicht is een open boek.


Als je last hebt van emotionele stagnatie en bepaalde dingen hebt meegemaakt in het leven, dan is dat te zien! Je hoeft alleen de lijnen, vormen en kleuren maar te lezen die de onevenwichtigheden weerspiegelen waarmee ze op een fysiek, emotioneel en spiritueel niveau te maken hebben. Hetzelfde geldt als je open en harmonieus bent. Je gezicht toont jouw persoonlijke innerlijke harmonie en natuurlijke schoonheid. 

Tijdens de opleiding Cosmetische Acupunctuur heb ik gezichtsdiagnostiek en naaldtechnieken geleerd, waarmee ik de lichamelijke onevenwichtigheden in het gezicht kan begrijpen en behandelen. De oude Chinese dokters zeiden dan ook dat uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht. Met andere woorden: ons gezicht weerspiegelt onze interne gezondheid, oftewel onze mate van balans en harmonie. Lichamelijke gezondheid en psychisch evenwicht geeft een goed gevoel en dat stralen we naar buiten toe uit. We zien er fris, gezond en jeugdig uit.

Tot zover het verband tussen "binnen en buiten", dat in de Chinese Geneeswijze op allerlei gebieden terugkomt. Daarmee wordt meteen duidelijk waarom de gezichtshuid en uiterlijke problemen zoals bijvoorbeeld wallen en rimpels, primair behandeld worden door het interne evenwicht te herstellen. Pas daarna richten we ons op de behandeling van het uiterlijk en het gezicht.

Naarmate we ouder worden, en dat begint al als we de twintig zijn gepasseerd, begint ons gezicht de sporen te vertonen van onze leefstijl en onze persoonlijke ervaringen. We spreken niet voor niets van een doorleef" gezicht. We kennen allemaal de tekenen: de lachrimpels, de denkrimpels, de zuurpruim met een zuinig samengeknepen mondje, met daarboven en eronder kleine verticale lijntjes en het norse gezicht van de eeuwig ontevreden man. Al deze uitdrukkingen van ons ziele leven laten hun sporen na in ons gezicht. Maar we willen niet op een te jonge leeftijd al een getekend en doorgroefd gelaat hebben.

Het probleem is echter dat we voortdurend blootstaan aan de stress, die samenhangt met onze jachtige, prestatiegerichte maatschappij. Ontspanning, rust en stilte zijn moeilijk te vinden. Chronische stress ondermijnt onze afweerkracht en veroorzaakt daardoor een vroegtijdige veroudering. Bovendien laat stress zich van ons gezicht  "af lezen".

De moderne mens vliegt vaak en bezoekt langdurig  zonovergoten oorden, waar we de schadelijke effecten van teveel en te lang zonnebaden ernstig onderschatten.Tenslotte moeten we niet de schadelijke invloed onderschatten van de vervuilende stoffen in ons milieu, waaraan onze huid dagelijks wordt blootgesteld. We worden tegenwoordig allemaal gemiddeld ouder en willen dan ook langer gezond en vitaal blijven en er "goed" uit blijven zien. We besteden dan ook veel tijd en aandacht aan ons uiterlijk. Ook in de media wordt veel tijd ingeruimd voor programma's rondom schoonheid en cosmetische ingrepen. Dergelijke ingrepen bewerkstelligen vooral oppervlakkige en uitwendige veranderingen. Als we niet ook aan de binnenkant gaan werken, is het resultaat zeker niet optimaal en langdurig.

Traditioneel zijn schoonheidsbehandelingen in China een gecombineerde toepassing van acupunctuur, kruiden, voedingsvoorschriften en leefregels. In die zin onderscheidt de Cosmetische Acupunctuur zich van de gangbare cosmetische behandelingen.  Bij gezichtsverjongingsacupunctuur gaat het niet om een louter lokale behandeling van rimpels en dergelijke. Ook willen we duidelijk stellen dat het effect niet, zoals bij een chirurgische ingreep, binnen enkele weken volledig tot stand komt. Het gaat om een totale behandeling, een zogenaamde "holistische" aanpak. Lichaamsacupunctuur en gezichtsacupunctuur, kruidentherapie, voeding- en leefregels gaan hand in hand. Bij dat laatste kunt u bijvoorbeeld denken aan de schadelijke invloed van roken op de doorbloeding en conditie van de huid. In de praktijk zien we dan ook niet alleen een verjonging van de gezichtshuid, maar ook een verbetering van het algemene welbevinden. De cliënt straalt van buiten uit hoe ze zich van binnen voelt.  Kortom, het effect reikt aanzienlijk verder dan enkel een uiterlijke verandering.

De voordelen van Cosmetische Acupunctuur:
 • Verhoogd productie van collageen
 • Verminderd wallen onder de ogen
 • Verminderd een uitgezakt gezicht
 • Verbeterd spierweefsel in het gezicht
 • Verbeterd de flexibiliteit van de huid
 • Verminderd rimpels
 • Verwijderd fijne lijntjes
 • Brengt hormoonhuishouding in balans (denk aan acne, droge huid)
 • Verhoogt de bloedcirculatie in het gezicht
 • Verkleint de porieen
 • Vermindert ouderdomsvlekken
 • Vermindert stress die tot uiting komt in het gezicht
 • Haalt de pure innerlijke schoonheid naar voren
De nadelen van Cosmetische Acupunctuur:
 • De behandeling kan zeer doen
 • Er kunnen kleine bloedingen ontstaan tijdens de behandeling, omdat het gezicht nu eenmaal een gebied is met vele kleine bloedvaten
 • Er kunnen door die kleine bloedingen blauwe plekken onstaan. Deze verdwijnen uiteraard weer na enige dagen

Prijs 10 x voor €680,00.

Advies 2 x per week een behandeling.

 

 

 
Ursula van Meurs

Serendipity Acupunctuur

Website: 06- 36 39 96 34

Stel een vraag

Bel mij terug

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie