Afvallen zonder afzien: Samen Slank

Afvallen is soms nodig om gezonder te worden, je fitter te voelen of gewoon lekkerder in je vel te zitten. Er zijn vele (crash) diëten en sportprogramma’s op de markt die daarbij helpen en waarbij het neer komt op het veranderen van eet- en leefgewoonten.

Hoewel het logisch klinkt is het nog niet zo makkelijk. Vroeger of later haak je af. Het jojo-effect ligt op de loer. Ondanks je uiterste inzet kan teleurstelling of het gevoel een beetje een loser te zijn, ontstaan als het niet lukt. Het grootste struikelblok: Trek! Een op den duur onbedwingbare behoefte aan al het lekkers dat je jezelf de afgelopen periode hebt ontzegt. Het is een continue strijd.

Afvallen zonder afzien kan! Met behulp van (oor)acupunctuur en Chinese kruiden neemt je drang naar eten aanzienlijk af. Zelfs als deze drang gekoppeld is aan bijvoorbeeld je menstruatie, gezelligheid of verveling. Zonder jezelf te hoeven kwellen kun je het ‘slechte’ eten laten staan. Gewoon omdat je er geen behoefte aan hebt. Het strijd-element valt weg. En ondertussen zorgt de behandeling ook dat je afvalt doordat je vetverbranding omhoog gaat en je spijsvertering beter verloopt. Je vocht- en vetpercentages worden optimaal en je energie gaat weer omhoog, waardoor de zin in bewegen ook weer verbeterd.

Ik ga mijn kilo's niet verliezen.
Ik ga ze voor eens en voor altijd kwijtraken!


Eten. Bij het horen van het woord eten ontstond er in mij een diversiteit aan gevoelens. Als ik dan ook nog aan eten dacht, wat best vaak gebeurde op een dag, werd de diversiteit aan gevoelens alleen nog maar groter. Ik heb een haat-liefde verhouding met eten. Herken je dat? De gezelligheid die het kan brengen? De verbinding die er door kan ontstaan? De smaken die vrijgegeven worden. Maar ook het obsessieve gevoel? Dat eten soms dagen je leven kan beheersen? Zelf tot een gevoel van walging kan leiden?  Ik had soms dagen die tot net na de lunch heel goed gingen qua eten. Gezond ontbijt. Niets tussendoor. Goed op dreef met water of kruidenthee. Lunch volledig voorbereid en met veel plezier opgegeten. En dan, rond een uur of vier in de middag begon er iets te knagen en startte ik met een handje nootjes. Prima. Gezond, eiwitten creëren een basis waarin de zin in zoetigheid wegtrekt. Toch? Ja die eigenschap heeft het wel. Maar op dit soort dagen echt gewoon niet. De nootjes zijn dan het begin van een opeenstapeling van heerlijke etenswaren. Alleen die opeenstapeling leidde naar een gevoel dat ik ’s avonds plofte. En juist dan beloofde ik mezelf dat het morgen anders gaat. Omdat die maat 38 vanaf morgen echt haalbaar zou zijn.

Door de jarenlange ‘ervaring’ van bijna alle diëten en mede door mijn vak, weet ik echt wel wat het beste voor mijn lijf is. En dat is stoppen met diëten en gewoon eten op het moment dat ik trek heb! En dan goed luisteren naar mijn lijf om te horen waar het trek in heeft!  En dat lukte best aardig. Maar toch waren de boven beschreven dagen nog te vaak aanwezig. Waardoor er wel balans was, maar geen vermindering van kilo’s.

Hoe bijzonder is het dat ik, acupuncturist en lekkerbek, afval zonder afzien? Zonder moeite, zonder bizar dieet, zonder enige restrictie. Omdat het al die jaren voor mijn neus lag! Met acupunctuur en Chinese kruiden eet ikt echt alles wat ik zou willen, maar daar ligt de clou. Ik wil het niet. Ik ben niet meer met eten bezig. Ik denk niet eens meer aan Coca Cola. En iedereen die mij kent, weet dat dit mijn zwaktebod is. Was. In 8 weken ben ik 8 kilo kwijt. Dus maatje 38….. ik kom er aan! Op de meest relaxte manier die je maar kan verzinnen! Doe je mee?

Samen met Mieke bied ik 4 pakketten aan. Kijk voor meer informatie op www.bodyandspirit.me


                      Flyer 7 pagina's Samen Slank        2(2)        3(2)        4(2)


Onze aanpak is een geleidelijke manier van afvallen. Zelfs als je gewicht tijdelijk niet daalt door bijvoorbeeld het plateau dat je bereikt of hormonen die zorgen dat je lijf vocht blijft vasthouden, is deze manier van afvallen goed vol te blijven houden. Doordat je de drang naar eten niet ervaart, is de kans op een motivatie dip nihil. Dus ook de verleiding om eventuele teleurstellingen ‘weg te eten’ valt hierdoor weg. Met onze aanpak creëer je een ritme van eten wat goed is voor je lijf. Gewoon eten op het moment dat je trek heb! En als je dan goed luistert naar je lijf, dan weet je dat het trek heeft in dingen die opbouwend zijn voor je. Hierdoor ontstaat er balans.                                                                          2             SAMENSLANK SERENDIPITY (1)

Ursula van Meurs

Serendipity Acupunctuur

Website: 06- 36 39 96 34

Stel een vraag

Bel mij terug

Login

E-mail:
Wachtwoord:
 Wachtwoord vergeten of niet ontvangen?

Registratie